18.06.2013

3. ITÄMEREN JA POHJOLAN POIKAKUOROFESTIVAALI 10.-13.10.2013

Cantores Minores järjestää nyt kolmannen kerran Itämeren ja Pohjolan poikakuorofestivaalin.

Kolmannelle poikakuorofestivaalille on kutsuttu Adolf Fredriks Gosskör (Tukholma/Ruotsi), Azuoliukas-poikakuoro (Vilna/Liettua), Glinka-kuoro (Pietari/Venäjä) sekä Nidarosdomens Guttekor (Trondheim/Norja), jotka edustavat maidensa huippuosaamista.

Alusta alkaen festivaalin tavoitteena on ollut tiivistää ja kehittää alueen poikakuorojen yhteistyötä, edistää kuorolaisten kansainvälistä kasvatusta sekä poikakuorotyön ja -tyyppien tunnetuksi tekeminen sekä esitellä suomalaiselle yleisölle poikakuoroinstrumenttia mahdollisimman monipuolisesti.

Kuorot konsertoivat festivaalin aikana Helsingin lisäksi Espoossa ja Vantaalla sekä esiintyvät mm. koululaiskonserteissa ja Helsingin kaupungitalon matineakonsertissa. Festivaali päättyy kuorojen yhteiskonserttiin Helsingin tuomiokirkossa su 13.10.2013.

Ensimmäinen Itämeren ja Pohjolan poikakuorofestivaali järjestettiin kuoron 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2002 ja toinen 55-vuotisjuhlakauden päätteeksi 2008. Festivaalille ovat aiemmin osallistuneet seuraavat kuorot:
2002: Stockholms Gosskör, Ruotsi, Tallinna Poistekoor, Viro, Rigas Doma Zenu koris, Latvia, Dresdner Kapellknaben, Saksa, Azuoliukas-poikakuoro, Vilna/Liettua, sekä Polskie Slowiki -poikakuoro, Poznan/Puola;
2008: Uppsala Domkyrkas Gosskör, Ruotsi, Nidarosdomens Guttekor, Trondheim/Norja, Københavns Drengekor, Tanska, Rigas Doma Zenu koris, Riika/Latvia, Glinka-kuoro, Pietari/Venäjä.

Festivaalin taiteellinen johtaja on kapellimestari Hannu Norjanen ja suojelijoina ovat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni
Haukio.

Lisätietoja festivaalista osoitteessa www.cantoresminores.fi/festivaali2013.