29.10.2012

60-VUOTISJUHLAKONSERTTI 2.11.2012

CANTORES MINORES
60 VUOTTA POIKAKUOROLAULUA

"Minun sydämeni on valmis, Jumala, minä tahdon veisata ja soittaa; valmis on minun sieluni. Heräjä, harppu ja kannel. Minä tahdon herättää aamuruskon (Ps. 108:2-3). Liittyykö tämä päivä yhtenä tärkeänä renkaana Suurkirkon mainehikkaan historian ketjuun? Emme tiedä ja ehkä on liian suurta ja vaativaa ajatella niin. Ehkä pikemminkin on nöyrästi rukoiltava, että tämä päivä olisi pienten alkujen päivä... Suurkirkon poikakuoro, josta on näkyjä nähty ja unia uneksittu, on nyt todellisuus."

Tämä teksti on ote tuomiorovasti Aapo Santavuoren juhlapuheesta, jonka hän piti 25.10.1953 kun silloisen Suurkirkon poikakuoro Cantores Minores siunattiin tehtäväänsä. Tuskinpa poikakuoron puuhaihmiset tuomiorovasti Aapo Santavuori, pastori Tarmo Nuotio ja kuoron ensimmäiseksi johtajaksi kiinnitetty Ruth-Esther Hillilä osasivat edes kuvitella minkälaisen musiikki- ja kasvatusinstituution he olivat perustaneet.

KUORO KANTAESITTÄÄ EINOJUHANI RAUTAVAARAN TEOKSEN 'TAPANIN VIRSI' 60-VUOTISJUHLAKONSERTISSA PE 2.11.2012

Perinteisessä pyhäinpäivän aaton konsertissa pe 2.11.2012 klo 19 Helsingin Tuomiokirkossa esitetään 'Laulakaa Herralle uusi virsi' -teeman mukaisesti eri säveltäjien 'Singet dem Herrn' -teoksia sekä kantaesityksenä Einojuhani Rautavaaran kuorolle säveltämä teos 'Tapanin virsi'.

'Laulakaa Herralle uusi virsi'
60-vuotisjuhlakonsertti
pe 2.11.2012 klo 19 Helsingin Tuomiokirkko

H. Schütz - A. Pärt - J. S. Bach - H. Distler - E. Whitacre - Ej. Rautavaara
Cantores Minores
joht. Hannu Norjanen
Markus Malmgren, urut
Liput: alk. 30, 25, 10/5 e (numeroidut rivit) Lippupalvelun lippukaupat ja tuntia ennen ovelta