26.02.2018

CANTORES MINORES -KUORON ALKUKEVÄÄN 2018 OHJELMAA

MAAILMANKUULU GLINKA-KUOROKOULUN POIKAKUORO SAAPUU VIERAAKSI

Maailmankuulu Glinka-kuorokoulun poikakuoro Pietarista johtajanaan Vladimir Begletsov saapuu Cantores Minores-kuoron vieraaksi.

Konsertissa su 4.3.2018 klo 17 Helsingin tuomiokirkossa kuullaan mm. S. Rahmaninovin ja P. Tchesnokovin teoksia sekä venäläisiä kansanlauluja.

Cantores Minores -kuoro avaa konsertin omalla ohjelmistollaan johtajanaan kapellimestari Hannu Norjanen.

Pietarin Glinka-kuorokoulun poikakuoro on yksi vanhimmista ammattimaisista musiikkia esittävistä ryhmistä Venäjällä. Sen alku juontaa vuoteen 1479. Vuonna 1703 kuoro osallistui Pietarin, Venäjän uuden pääkaupungin, perustamisjuhlallisuuksiin. Siitä lähtien se on liittynyt läheisesti tämän mahtavan kaupungin historiaan.

Poikakuoro matkustaa laajasti. Kuulijat Isossa Britanniassa, Saksassa, Tanskassa, USA:ssa, Ranskassa, Sveitsissä, Hollannissa, Itävallassa, Sloveniassa, Kroatiassa, Italiassa, Suomessa, Puolassa, Espanjassa, Etelä-Koreassa ja Kiinassa ovat olleet ihastuneita tämän yhtyeen musiikilliseen hienostuneisuuteen, rikkaaseen soundiin, mielikuvitusrikkaaseen ohjelmistoon ja tunnevoimaan.

Vuodesta 2014 lähtien kuoron taiteellisena johtajana ja Glinka -kuorokoulun johtajana on toiminut Vladimir Begletsov, joka johti kuoroa myös aiemmin vuosina 1991-2007. Hän on valmistunut Pietarin konservatoriosta niin pianonsoiton, kuoronjohdon kuin orkesterinjohdon osastoilta opettajanaan mm. W. Tchernushenko.

Glinka-poikakuoron ja Cantores Minores-poikakuoron yhteiskonsertti

su 4.3.2018 klo 17.00

Glinka-kuorokoulun poikakuoro, joht Vladimir Begletsov
Cantores Minores -kuoro, joht. kapellimestari Hannu Norjanen.

Konsertin tukijoina ovat Nordisk Kulturfond sekä Venäjän suurlähetystö.

Vapaa pääsy, ohjelma 15 e tuntia ennen ovelta

Konsertin kkesto n. 1 h 15 min.

PIKKUKANTTOREIDEN UUDISTUNUT PASSIOPERINNE

Cantores Minores -kuoro esitti J.S. Bachin Johannes-passion ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan jo kolmantena toimintavuotenaan vuonna 1955 silloisen johtajansa Peter Lacovichin johdolla. Vuotuinen perinne Bachin passiokonsertista tuli vuonna 1975, kun professori Heinz Hofmann päätti ottaa Johannes-passion pitkäperjantain passiokonsertin vakioteokseksi. Vuonna 1993 professori Christian Hauschild aloitetti perinteen, jossa Bachin mestariteokset Johannes- että Matteus-passio esitetään vuorovuosin pitkäperjantaisin.

Vuonna 2018, nyt kun kuoron ensimmäisestä Matteus-passio -esityksestä tulee kuluneeksi 25 vuotta, kokeillaan ensimmäistä kertaa sen esittämistä kahteen kertaan Hiljaisella viikolla Helsingin tuomiokirkossa. Teoksen solisteina on kaksi Cantores Minores-kuoron kasvattia Jyrki Korhonen Jeesuksena ja Teppo Lampela alttosolistina (kontratenori).

J.S. BACH: MATTEUS-PASSIO

ti 27.3.2018 klo 19 Helsingin tuomiokirkko
pe 30.3.2018 klo 18 Helsingin tuomiokirkko

OSTA LIPPU

Cantores Minores
CM Koulutusryhmien kuoro (valm. A. Hurme ja T. Pihkanen)

Solistit: Tom Nyman, evankelista, Jyrki Korhonen, Jeesus, Helena Juntunen, sopraano, Teppo Lampela, kontratenori, Niall Chorell, tenori, Heikki Kilpeläinen, basso

Suomalainen barokkiorkesteri

Johtaja: kapellimestari Hannu Norjanen

Liput: 65, 50/40, 30/25, 15 e (sis. Ticketmasterin käsittelykulut sekä käsiohjelman; numeroidut rivit) Ticketmasterin lippukaupat ja tuntia ennen ovelta

Konsertin kesto n. 3,5 h (yksi väliaika 15 min)