21.10.2013

Cantores Minores esittää W.A. Mozartin Requiemin perinteisessä Pyhäinpäivän konserttisarjassaan

Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores aloitti vuonna 2009 uuden Pyhäinpäivän konserttisarjan, jossa Pyhäinpäivän aattona Helsingin tuomiokirkossa esitetään eri säveltäjien säveltämiä orkesterisäestyksellisiä Sielunmessuja. Konserttisarjan tavoitteena on myös ollut nostaa kuoron taiteellista profiilia pääkaupunkiseudulla, tarjota kuorolaisille mahdollisuus esittää maailman parasta kirkkomusiikkia sekä synnyttää uusi traditio Helsingin ja sen Tuomiokirkon musiikkielämään. Vuosien saatossa sarjassa on kuultu mm. Mozartin ja Brahmsin Requiemit sekä Bachin Messu h-molli ja Mendelssohnin Elias-oratorio. Pääosa konserteista on toteutettu yhteistyössä Lohjan kaupunginorkesterin kanssa.

Sarjan viidennessä konsertissa esitetään jälleen W. A. Mozartin Requiem, jota kuullaan harvoin poikakuoron esittämänä. Cantores Minores -kuoro on 61-vuotisen historiansa aikana esitettänyt tämän Mozartin mestariteoksen vasta yhdeksän kertaa ja niistäkin ensimmäiset kolme kertaa vasta vuonna 1997, jolloin teos esitettiin Helsingin ja Porvoon lisäksi Tokiossa Japanissa. Edellisen kerran teos kuultiin juuri tämän uuden konserttisarjan avajaiskonsertissa vuonna 2009. Tulevina vuosina on tarkoitus esittää mm. Cimarosan (CM esittänyt ensimmäisen kerran v. 1971), Duruflén, Faurén, M. Haydnin sekä S. Salosen sielunmessut.

W. A. Mozartin Requiem esitetään pe 1.11.2013 klo 19 Helsingin tuomiokirkossa ja pyhäinpäivänä la 2.11.2013 klo 15 Loviisan kirkossa. Konsertin alussa kuullaan Olli Kortekankaan fantasia jousiorkesterille vuoden 1701 suomalaisen virsikirjan uskontunnustusvirrestä 'Me uskom'. Huippusolisteina ovat Anu Komsi, sopraano, Tuija Knihtilä, altto, Jorma Silvasti, tenori, ja Jyrki Korhonen, basso. Orkesterina on Lohjan kaupunginorkesteri ja teoksen johtaa kuoron taiteellinen johtaja kapellimestari Hannu Norjanen. Requiem-projektin kustannusarvio on n. 60.000,00 euroa. Konserttien taloudesta ja tuotannosta vastaa Cantores Minores-kannatusyhdistys ry.

Cantores Minores-kuoron toiminnan pysyvät suojelijat ovat Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

W.A. Mozart: Requiem

Olli Kortekangas: Me uskom' (Fantasia jousiorkesterille)
pe 1.11.2013 klo 19 Helsingin tuomiokirkko
la 2.11.2013 klo 15 Loviisan kirkko
Cantores Minores
Anu Komsi, sopraano, Tuija Knihtilä, altto, Jorma Silvasti, tenori, Jyrki Korhonen, basso
Lohjan kaupunginorkesteri, Joht. Hannu Norjanen
Liput: alk. 45, 35, 20/15, 10 e (1.11., numeroidut rivit), 20/15 e (2.11.) + toimituskulut
Lippupalvelun lippukaupat ja tuntia ennen ovelta
(konsertin kesto n. 1 h 15 min)