07.06.2017

VUOSISADAN KULTTUURITEKO -EHDOKAS CANTORES MINORES MITTAVALLE KONSERTTIKIERTUEELLE KESKI-EUROOPPAAN

Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores lähtee tänään yli kaksiviikkoiselle konserttikiertueelle Keski-Eurooppaan (7.-22.6.2017).
Kohdemaina ovat Saksa, Tsekin tasavalta, Sveitsi ja Italia.
Kuoro on kutsuttu konsertoimaan maailmankuululla Leipzigin Bach Festivaalilla Saksassa sekä Ravennan Festivaalilla Italiassa. Lisäksi kuoro konsertoi Hallessa, Berliinissä, Dresdenissä, Regensburgissa, Prahassa ja Winterthurissa. Kiertue huipentuu Suomi 100 Juhannusjuhlaan Suomen Saksan suurlähetystössä Berliinissä 21.6.2017. Konserttimatkan aikana kuoro esiintyy ja konsertoi yhteensä 13 kertaa.
Kiertueen teemana on Suomi 100 -juhlavuosi sekä Reformaation 500-vuotisjuhlavuosi ja se on samalla kuoron 65-vuotisjuhlakiertue. Valtioneuvosto on liittänyt konserttikiertueen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 viralliseen ohjelmaan.
Konsertit toteutetaan yhteistyössä Suomen suurlähetystöjen sekä Suomen Saksan-instituutin, Leipzigin Bach- ja Ravennan festivaalien, Berliner Domin, Sveitsi-Suomi-seuran sekä useiden merkittävien poikakuorojen kanssa.
Kiertueella esitellään suomalaista poikakuorokulttuuria ja -osaamista parhaimmillaan. Säveltäjäniminä ovat mm. J. Sibelius, T. Kuula, J. Kokkonen, Ej. Rautavaara ja J. Mäntyjärvi. Leipzigin Bach Festivaalin konsertissa on mukana myös ammattisolistit (3 kpl) ja Mendelssohn Kammerorchester (Leipzig). Leipzigissa Bach Festivaalilla kuoro esiintyy oman konserttinsa lisäksi ”yllätysvieraana” CM-alumni jazzvirtuoosi Iiro Rantalan torikonsertissa Leipzigin Markt-aukiolla la 10.6.2017.
Kiertue tehdään Finnairin reittilennoilla Berliiniin sekä suomalaisella tilausajobussilla. Matkaryhmän kokoonpano on 60 laulajaa (ikäjakauma 10-25 v.) ja 6 aikuista. Kuoroa johtaa kapellimestari Hannu Norjanen ja urkusolistina on urkutaiteilija Markus Malmgren.
Kiertueen suojelijoina ovat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

#cmtour2017