25.02.2014

Cantores Minores -kuoron taiteellinen johtaja kapellimestari Hannu Norjanen täyttää 50 vuotta 25.2.2014

Kuva vuodelta 1978

Hannu Norjanen (s. 1964) lauloi poikana Cantores Minores -poikakuorossa (1974-80) ja opiskeli pianon- ja urkujensoittoa Espoon musiikkiopistossa. Sibelius-Akatemiassa Norjanen opiskeli aluksi kirkkomusiikkiosastolla, josta hän siirtyi kirkkomusiikkiosaston opinnot suoritettuaan kapellimestariluokalle. Norjanen on suorittanut erinomaisin arvosanoin A-tutkinnot (diplomi) urkujensoitossa, kuoronjohdossa sekä orkesterinjohdossa. Orkesterinjohdon opettajina hänellä olivat mm. professorit Jorma Panula, Eri Klas, Leif Segerstam ja kapellimestari Atso Almila. Kuoronjohtoa Norjanen opiskeli myös stipendiaattina Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa mm. prof. Eric Ericsonin johdolla. Parhaillaan hän viimeistelee musiikin tohtorin tutkintoa Sibelius-Akatemiassa.

Norjanen on työskennellyt monipuolisesti urkurina, kuoronjohtajana ja kapellimestarina jo opiskeluajoista lähtien. Hän johti pitkään mm. Kauniaisten musiikkiopiston orkesteria, toimi 1992-97 Polyteknikkojen orkesterin kapellimestarina sekä johti useita kamarikuoroja ja mieskuoroja sekä lapsi- ja nuorisokuoroja. Urkurina Norjanen toimi pitkään mm. Helsingin tuomiokirkon urkurin vakituisena sijaisena. Norjanen oli Lappeenrannan kaupunginorkesterin kapellimestari vuosina 1998-2001 ja Vaasan kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja 1999-2006. Hannu Norjanen on vieraillut johtamassa lähes kaikkia maamme kaupunginorkestereita. Hän on toiminut kapellimestarin tehtävissä myös Suomen Kansallisoopperassa. Norjanen on johtanut useita eri oopperaproduktioita mm. La Boheme, Falstaff, Tosca ja Otello.

Norjanen on vieraillut eri kapellimestaritehtävissä mm. Venäjällä, Balttian maissa, Skandinaviassa ja monissa muissa Euroopan maissa. Hannu Norjanen on johtanut Tapiolan kamarikuoroa vuodesta 1998 lähtien ja levyttänyt sen kanssa mm. Toivo Kuulan ja Jean Sibeliuksen koko a cappella -tuotannon seka- ja naiskuoroille. Jaakko Mäntyjärven musiikkia sisältävät levytykset ovat saaneet Vuoden kuorolevy- ja Janne-palkinnot. Amici Cantus -mieskuoron kanssa hän on levyttänyt Einojuhani Rautavaaran a cappella -mieskuorotuotannon. Norjanen on johtanut vierailijana Radion kamarikuoroa konserteissa ja nauhoituksissa. Hannu Norjanen on myös Cappella -kamariorkesterin taiteellinen johtaja ja toimii musiikinjohdon opettajana Sibelius-Akatemiassa.

Cantores Minores -poikakuoron taiteellisena johtajana ja -musiikkiopiston rehtorina Hannu Norjanen aloitti vuoden 2005 alussa.

Cantores Minores -kuorolaiset perheineen sekä CM-alumnit onnittelevat!