09.02.2015

Maaseudun Kukkasrahasto Säätiön 27. valtakunnallisen Vuoden kasvattaja -palkinnon 2014 sai Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores

Palkinnon arvo on 20 000 euroa.Kuoron taiteellinen johtaja Hannu Norjanen ja kuorolaisten edustajat vastaanottamassa
palkintoa 9.2.2015 Helsingin tuomiokirkon Kryptassa

Cantores Minores on toiminut yli 60 vuotta sosiaalisena ja kulttuurisena kasvattajana pääkaupunkiseudulla. Kuoro tunnetaan uraauurtavasta konserttitoiminnastaan. Suurten ja lumoavien musiikkiesitysten taustalla seisoo vuosikymmenien kulttuurinen perinne.

Cantores Minores on vankka yhteisö, jonka toiminnalla on suuri merkitys sosiaalisen pääoman tarjoajana ja yhteiskunnallisen syrjäytymisen ehkäisijänä. Kuorotoimintaa voi solidaarisuudessaan verrata esimerkiksi urheiluseurojen elämään.

”Palkinto ohjataan kuoron stipendirahastoon, josta myönnettävillä avustuksilla mahdollistetaan myös vähävaraisista perheistä tulevien kuorolaisten osallistuminen musiikinopetukseen ja konsertti-kiertueisiin”, kertoo kuoron taiteellinen johtaja kapellimestari Hannu Norjanen.

"Cantores Minores on ajassa ja musiikin kehityksessä erinomaisesti laulava kuoro, joka antaa pojille ja nuorille miehille esimerkillisen alustan kasvamiseen.

Taiteellinen johtaja Hannu Norjanen osaa taitavasti opettaa ja johtaa kaikkia porras portaalta eteenpäin sekä kuorolaisena että yksilönä”, säätiön asiamies Markus Kinnunen sanoo valintaperusteluina.

”Cantores Minores ohjaa jokaista löytämään harrastuksesta uusia nuotteja tulevaisuudelle. Osasta kasvaa kuorouran jälkeen aktiivisia kuorolaulun ja musiikin harrastajia, kun taas toisista tulee ammattimuusikoita niin klassisen kuin kevyenkin musiikin saralla."